ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Λύση Τώρα για το Νοσοκομείο Θήβας


ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Συνεχίζεται η ραγδαία υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, ενώ προμηνύεται από πολλές πλευρές η περαιτέρω υπό-χρηματοδότηση (έως και 50%) και υπό-στελέχωσή του. Προαναγγέλλεται επίσης η πιθανή συγχώνευση του με άλλο Νοσοκομείο, άλλως η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, ακόμα και η πιθανή διακοπή της λειτουργίας του.

Την όλη θλιβερή κατάσταση ενισχύει η γενικότερη πολιτική για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων, που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, στα 2,3 δις, ενώ οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων ζητούσαν τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ. Η πολιτική της περικοπής δηλαδή των κοινωνικών δαπανών, που συνεχίζεται χρόνια τώρα και κορυφώθηκε με την εφαρμογή του μνημονίου.

Ήδη οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Θήβας υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας.

Η διοίκηση παραιτείται λόγω της έλλειψης συνδρομής από τις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Υγείας κλπ) και της αδυναμίας της να διοικήσει ένα Νοσοκομείο στο οποίο δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι, επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, η απαραίτητη για ένα σύγχρονο νοσοκομείο υποδομή, αλλά και κανένα κρατικό ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών της περιοχής μας.

Η ανάγκη να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Θήβας, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής είναι άμεση και μη διαπραγματεύσιμη.

Η διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Θήβας και η άμεση αναβάθμιση στην παροχή των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, με γενναία δημόσια και διαφανή χρηματοδότηση και διαχείριση των πόρων αυτών, με την κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό κλπ, προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της τοπικής κοινωνίας.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην πόλη και την περιοχή μας, καθιστά απολύτως αναγκαία την άμεση την κινητοποίηση των φορέων, των πολιτών, των εργαζομένων και βέβαια του Δήμου Θηβαίων για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση που δημιουργεί τρομερούς κινδύνους για όλη την περιοχή και τους συμπολίτες μας.

Απαιτούνται από σήμερα κιόλας, αποφάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής μας και άμεση κινητοποίηση κατοίκων και φορέων για την άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: