ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

ΚΟΥΙΖ..............Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ


ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..( ΑΠΟ ΤΟΥΣ 18) ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανεξήγητος κυματισμός παρατηρήθηκε στην Παραλίμνη



Ανεξήγητος κυματισμός παρατηρήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2003 στη λίμνη Παραλίμνη της Βοιωτίας στις 6:30 περίπου το απόγευμα. Ο κυματισμός εμφανίσθηκε σε μια απόσταση 200 περίπου μέτρων από τις όχθες της λίμνης και έγινε αντιληπτός από ανθρώπους που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στις όχθες του ποταμού, αλλά και από επιβάτες αυτοκινήτων που κινούνταν από τη μεριά της παραλίας Λουκισίων προς το χωριό Μουρίκιο Θηβών. Το γεγονός κράτησε 10 λεπτά, το ύψος του κυματισμού έφτανε τα 30 εκατοστά και η αντίληψη που σχημάτισαν εκείνοι που το παρατηρούσαν ήταν ότι επρόκειτο για έναν κυματισμό σε ομόκεντρους κύκλους. Το σημείο του δρόμου βρίσκεται στα 50 μέτρα πιο ψηλά από την επιφάνεια της λίμνης και έτσι μπορούσαν οι μάρτυρες - επιβάτες να παρατηρήσουν το φαινόμενο στο σύνολό του.
Το βάθος στο σημείο από όπου ξεκινούσε ο κυκλικός σχηματισμός είναι περίπου 5 μέτρα ( οι βροχοπτώσεις του χειμώνα αύξησαν τη στάθμη ). Πρέπει να τονίσουμε πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επικρατούσε άπνοια και ήταν εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τον κυματισμό στο σύνολο της επιφάνειας της λίμνης. Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, όχι όμως στο ίδιο σημείο. Μάλιστα τη στιγμή εκείνη είναι δυνατό να καταλάβει κανείς μια αύξηση της θερμοκρασίας του νερού. Συνολικά μας μίλησαν για 7 συμβάντα στο διάστημα των 3 τελευταίων ετών.
Οι εξηγήσεις ποικίλουν. Από την απελευθέρωση κάποιων αερίων στον πυθμένα της λίμνης, έως κάποιας μορφής εδαφικών αναταράξεων κάτω από αυτόν. Ακόμα γίνεται λόγος και για "δράση" κάποιων αντικειμένων στην περιοχή. Άλλωστε είναι γνωστό ότι για την περιοχή κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές για εμφανίσεις διαφόρων αντικειμένων στον ουρανό την τελευταία δεκαετία. Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται και ίσως αμφισβητηθεί. Δεν μπορούν να τεθούν όμως υπό αμφισβήτηση η πληθώρα των μπλε και πράσινων λάμψεων στις κορυφογραμμές των ορεινών όγκων εκατέρωθεν της λίμνης και που βεβαιώνονται και από άλλες μαρτυρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ




εγινε και αυτο.
γεννετικα,πρασινα φωσφοριζοντα γουρουνια।τα γουρουνια ειναι γεννετικα τροποιημενοι χοιροι απο γεννετικο υλικο φωσφοριζοντος ψαριου και κανονικου εμβρυου χοιρου।το παραξενο ειναι πως οι χοιροι δεν ειναι μονο πρασινοι εξωτερικα,αφου και τα εσωτερικα τους οργανα ειναι επισης πρασινα.για να δημιουργηθουν,χρησιμοποιηθηκαν 265 εμβρυα που εμφυτευθηκαν σε 8 διαφορετικους χοιρους.τεσσερεις απο τους χοιρους μεινανε εγκυοι και και τρια αρσενικα γουρουνακια γεννηθηκαν 3 μηνες μετα.στο φως της ημερας τα γουρουνακια φαινονται αλαφρως πρασινα,ενω στο τελειο σκοταδι φψσφοριζουν εκπληκτικα.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2007

ΛΙΜΝΗ ΥΛΙΚΗ




Λίμνη του νομού Βοιωτίας, με έκταση 22 τ.χλμ. Το σημερινό της όνομα προήρθε από τη γειτονική της πόλη Ύλη. Βρίσκεται βόρεια της Θήβας και περικλείεται δυτικά από το βουνό Σφίγγιο, νότια και ανατολικά από το βουνό Μεσσάπιο και βόρεια από το βουνό Πτώο.

Δέχεται τα νερά του ποταμού Κηφισού και συνδέεται με την Παραλίμνη με διώρυγα, που έχει μήκος 2,5 χλμ. Η Υλίκη έχει απότομες όχθες και ο πυθμένας της είναι ασβεστολιθικός. Τα νερά της είναι πλούσια σε αλιεύματα, και από το 1957 προσφέρει ανεκτίμητη συμβολή στην ύδρευση της Αθήνας μέσω της λίμνης του Μαραθώνα. Επειδή όμως η στάθμη της Υλίκης διαρκώς κατέρχεται, εξαιτίας διαρροής ύδατος προς την Παραλίμνη, μελετάται η δυνατότητα στεγανοποίησης του βυθού και των πλευρών της. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται ότι το υδατικό δυναμικό της λίμνης θα δώσει περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, κάθε χρόνο περισσότερο από τη σημερινή εισφορά.

Στα ομηρικά χρόνια λεγόταν Κηφισσίδα. Κοντά στην Υλίκη ήταν χτισμένες οι πόλεις Ύλη και Ακραιορία. Ακόμη υπήρχε εκεί κοντά ένας μεγάλος ναός του Απόλλωνα.

Α.Ο ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Την παρασκευή 10 Αυγούστου άρχισε την προετοιμασία ο Α।Ο ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ. Ευχόμαστε και φέτος καλή πορεία.
Στο τιμόνι της ομάδος βρίσκεται πάλι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α।Ο। ΘΗΒΑΣ , Λιανός Θέμις