ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ - ΨΗΦΙΣΕ


Στην μεγαλύτερη παγκοσμίως εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθούν να συμμετέχουν πολίτες 27 κρατών-μελών που φτάνουν τα 375 εκατομμύρια από ένα συνολικό πληθυσμό 491 εκατομμυρίων!
Οι πολίτες καλούνται με την ψήφο τους να αποφασίσουν για το μέλλον που ονειρεύονται, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλουν να κινηθούν και κυρίως για να δώσουν οι ίδιοι την απάντηση σε πολλά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος υπό ευρωπαϊκό όμως πρίσμα.

Με τον έξυπνο τίτλο “It’s your choice!” (η επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά: Έχεις το Λόγο – Ψήφισε!), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί τις επικείμενες Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2009 (η ακριβής ημερομηνία για την Ελλάδα έχει οριστεί για τις 7 Ιουνίου ενώ για την Κύπρο στις 6 Ιουνίου). Για την πληρέστερη ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα η οποία έχει μεταφραστεί στις 23 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και είναι προσβάσιμη (στα Ελληνικά, EL) στην διεύθυνση: http://www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=EL .

Στόχος της σελίδας αυτής είναι να απαντήσει σε ερωτήματα των πολιτών που αφορούν τις Ευρωεκλογές όπως για παράδειγμα γιατί να ψηφίσει κάποιος. Αυτό που συγκεντρώνει όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω site μιλά για την Ευρώπη και για όχι για τα επιμέρους Κοινοβούλια των κρατών-μελών ή για τα Θεσμικά Όργανα! Και αυτό διότι οι πολίτες θέλουν να μάθουν τι έχει κάνει, τι θα κάνει και με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτούς και όχι για τις Συνθήκες της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες ή τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Θεσμικών Οργάνων! Αναφέρεται σε λύσεις, αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προσπαθεί να εξηγήσει αυτά που σε κάποιους είναι αυτονόητα: εξηγεί γιατί η Ευρώπη ΔΕΝ είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο πρόβλημα (π.χ. παρατηρούμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με το € χωρίς να τονίζουμε την σταθερότητα του νομίσματος και την αξιοπιστία που αυτό προσφέρει) !

Σημαντικό όμως είναι να τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου η συζήτηση για σύνταξη ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τον Εθελοντισμό με πλήρη καταγραφή των Δικαιωμάτων του ευρωπαίου εθελοντή, αφού αυτό αποτελεί ακόμη το ζητούμενο.

Έχεις λοιπόν το ΛΟΓΟ – ΨΗΦΙΣΕ