ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Α.Ο ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ


Η ποδοσφαρική ομάδα ΑΟ ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ γιορτάζει τα 30 χρόνια της ιδρυσής της και καλεί τους φιλους στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9/2 στο Μουρίκι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό αγώνα στις 15:00 μμ μεταξύ παλαιμάχων και νέων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Και στις 18:30 στο Δημοτικό Σχολείο έκθεση φωτογραφίας, εφημερίδων απονομή πλακετών. Το βράδυ στις 21:00 θα ακολουθήσει τραπέζι στις Ταβέρνες του Μουρικίου.
Στις εκδηλώσεις εχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Θήβας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της 4ης ΕΠΣΒ κ. Τοπολιάτης, ο Πρόεδρος Διαιτητών Βοιωτίας

Νέος Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


Ο κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης), γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1ος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας.
Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα δίπλα στον Ορλάνδο και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο
Χειροτονήθηκε το 1967 Διάκονος και ΠρεσβύτεροςΥπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας (1967-1978), ως Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977) και του Οσίου Λουκά (1977-1981), ως Γραμματεύς και κατόπιν Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1978-1981). Το 1981 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας. Συμμετείχε στις Επιτροπές Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Εκκλησιαστικής Περιουσίας, Σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, Υποτροφιών και εργάστηκε ως Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος μεικτών επιτροπών Πολιτείας και Εκκλησίας για την μελέτη θεμάτων για την μοναστη-ριακή περιουσία (1986-1998) και την εκκλησιαστική εκπαίδευση (1986-1998) και Πρόεδρος της επιτροπής Διαλόγου Κοινωνίας-Εκκλησίας (2005-2007).